2009-04-30
 12:54:57

Valborg !

Idag har vi börjat med att sova till kl 9 Tjoho ! Det var inte igår och det var behövligt för min lilla dam hade mardrömmar inatt och var så ledsen ! -stackarn- Sen gick vi upp och åt frukost - sen på med kläderna för Camilla och Vilmer ville ha med oss ut på en morronpromenad :) Det var varmt som satan, men allltid skönt efterråt ! Röd som en kräfta var jag iallafall i ansiktet :D

Sen var det in och duscha för min del, och Alva fick lite mellis som hon fick pyssla med själv medans jag blev ren. Sen så trodde jag att hon ville ha en lite förmiddaslur, men icke sa nicke det var bara leka som gällde !
Så fick hon mat runt kvart över 12 här, men det dög inte och det brukar inte maten göra när min lilla madam är lite för trött, så jag gick in och la henne i spjälsängen och hörde henne pyssla med nått hon fick tag på, men gick in efter 10 minuter och då ligger hon raklång tvärsöver sängen så fick vrida lite på henne, men somna det gjorde hon allt ! Hon får mat igen sen när hon vaknar och är lite piggare :) Haha



Så nu sitter jag här och äter lunch själv, (det brukar inte hända, eftersom T alltid kommer hem på lunchen) det blev potatis-morötter-sås-vårrullar. Min man slutar tidigare idag och ska fixa bilen direkt så dom skulle väl få nått lätt på jobbet (hoppas jag) ... För imorron ska vi till ULLARED !

Ikväll så ska vi iallafall åka och handla några goda mackor och pålägg som vi ska ha med på färden neråt imorron, sen ska vi ut till lunedet och titta på brasa, om dom nu kommer att tändas, för hörde på radion att dom skulle ställa in en massa brasor !? Men det hoppas vi inte på ! Sen hem och fixa det sista .... KOmmer ju lämna min lilla dam imorron och det är lite blandade känslor - det kommer nog gå jätte bra eller ?! -suck-

Vad ska ni göra nu när det är långledigt igen ?!
2009-04-29
 11:07:44

Banken och stan !

Idag ska vi ner till stan och ner till banken och sätta in pengar för på FREDAG ska vi till ULLARED :) Hoppas inte på fööör mycket folk bara ! Men det är det nog, men vi har ju faktiskt 2 dagar att gå ... -hihi- Vi har sparat massa pengar och det kommer bli så skoj att inte behöva bry sig om vad prislappen säger och behöva räkna alla grejer och se så det räcker ! Utan vi åker till Ullared 1-2 ggr per år och det spara vi till så vi tar inga pengar fran löner osv, utan det är vad vi unnar oss ! När det hade gått så här bra som det har gjort den här gången med hjälpa av båda två så sa vi att nästa gång vi ska spara till nått så är det till utsidan av huset och det kommer gå galant ! :) Vi är en riktigt team !!

Nope nu vaknade min lilla prinsessa efter att ha sovit en förmiddaslur - så nu ska jag passa på att ta den där efterlängtade duschen som är så skön på morronen :) Och självklart blir det duschteater samt massa sjungande !


Mammas charmtroll !

 



Morsning!!
2009-04-28
 16:45:45

Titta !

Vad fint det börjar bli :)

2009-04-28
 16:27:51

Promenad !

Idag tog jag mig i kragen och följde med Camilla-Vilmer ut, eller ja Alva och Boss var ju självklart oxå med och det var sååå varmt så jag var lagomt tomat-röd i ansiktet när vi kom hem !

När vi kom hem såg vi att Sandra-Robin-Bella-Leo hade anlänt ! Trodde inte att dom skulle komma hem så tidigt, men det är ju skönt att slippa lägga sig i sängen på en gång kanske ?! Vi har ju varit kattvakt åt den svarta slöa lilla Panter och det har gått som smort ! Han är inte en jobbig katt direkt, lever sitt eget lilla liv och har varit ute på nätterna och sovit ute ja ni vet säkert hur det är ! :D

Efter promenaden ialllafall så var vi trötta, men vi hängde med till bakgården hos Vilmer och lekte en stund och sen blev det dags för lite mellis och Alva börja gnälla så vi gick hem och hon tvärsomnade efter en liten macka ! haha Så nu sitter jag och har lite tid för mig själv innan allla mina besök kommer :D Har iochförsej hunnit diska-plockat och torkat lite med ..

Men nu ska jag fortsätta med min blogg och se om jag blir någe smartare :S
2009-04-28
 11:32:52

Neeee

Usch är inte nöjd med min blogg ! Allt bara är förstört hatar när man ska göra sånna här impulsgrejer ! :S SUCK !
2009-04-28
 09:41:12

Hmm ...

Nu har jag äntligen tagit fram datorn igen efter heljens alla bravader ! Usch det har varit hemskt, inte bara att jag har haft världens huvvevärk utan det var varit Hormonstint så det sjunger om det !

Sen så när man har bestämt en sak och det inte blir så, blir man med så trött ! Förhoppningsvis så har det löst sig, men jag har en hjärndöd karl ibland alltså, men som sagt så har det löst sig och det kan jag bara tacka dom underbaraste vänner som jag har ! Framförallt Camilla ;) Och T´s syster Lina ...

Bara längtar tills det är sista augusti så jag kan gå hem och bara njuta av min sötaste bäbis i magen och den sötaste Alva som finns !!! <3 Bäbis är än så länge beräknad nångång i oktober, men När har vi inte en aning om eftersom jag har ett nytt långtidsgång varje gång jag har varit inne på undersöktning så bara längtar tills det är ultaljud och man vet precis hur / när det är dags !  

Idag är det massa folk som kommer på besök i kväll Malin - Linda - Rubb - Carro ! :)

2009-04-24
 12:13:25

Omrenovering !

Som ni säkert ser så försöker jag mig på att fixa mig en ny blogg eller en ny design och just nu går det åt pipan !!! Men ska ge mig på det ikväll igen efter alla klippningar !

Det är Jobb som står på tur här snart ! 14-18 ...

Alva sover en lite förmiddaslur så det är nog dags att vakna snart !

T ska vara kvar på jobbet idag och inventera, så Alva´s faster Lina ska ha henne en stund på eftermiddag tills T är klar ... Så det ska hinnas matas och på med litte kläder och sen åka och hämta Lina som ska skjutsa ner mig till jobbet och ta med sig Alva ut i det fina vädret :) Och Boss förstås .. Just nu ligger den lilla grisen och solar sig på trappen, ska nog se till att raka den stackarn i heljen så han kan bli pigg och kry i värmen för det ska ju som sagt bli sommar-värme och det gillar vi skarpt !


Här är han inte så långhårig och det är bara en månad sen, men nu har det bara smällt till och han ser ut som en riktig lurv!
2009-04-23
 10:38:03

Örebro

Idag är det Örebro som gäller ... Ska vara inne kl 14.50, får se vad lång tid det tar idag .. T ska med och det är ju ett kors i taket att han har tagit ledigt i tid !

Annars idag efter vi varit inne och tittat så bäbis och allt mår bra så ska vi åka in till Bauhaus och köpa kakel och det sista till tvättstuga och badrummet ( hoppas jag iallafall )

Imorron är det jobb som står på schemat ! 14-18 ..

Guuu vad jag vill tatuera mig ! Alla gör det nu känns det som ! :O Jag vill Jag vill Jag vill, vet ju vad nästa ska bli iallafall och det ska bli på ryggraden och mina barns namn och födelsedata ! Kommer bli sååå nice ! Men då får man ju  vänta tills bebis nr 2 har anlänt :D JIppiii !!!


Nej nu ska jag ta mig in i duschen och titta vad mitt busfrö håller på med ! Det flyger Ballonger hejvilt här iallafall så road det är hon :D



2009-04-23
 09:39:44

Bilder från Alva´s Kalas !

Börjar med Måndagen när Alva och hennes Farfar fyllde :





  

  


Så här glad var jag på min första dag !

Fredag med Kusinerna och Morbror och Moster:


Paketöppning med Pappa !

  

Lika lycklig denna kväll !

BarnkalasetSöndan :





  



Lika nöjd på detta tredje och sista kalaset :)
2009-04-22
 21:38:59

Samsung

Jag har bestämt mig att när vi har kommit hem eller om jag inte redan köper den innan vi åker ner till Ullared, så ska jag köpa en liten söt kamera som jag alltid kan ha med mig och sen använda den stora när det ska tas ordentliga bilder ! Men så man inte missar så mycket som jag har gjort nu eftersom den "stora" kameran har varit CP !!! '

En Samsung blit det nog iallafall - är väldigt nöjd med det märket :) Tvättmaskin - alltid haft telefonerna i det (men nu Sony ericson och är inte alls lika nöjd ! ) - Tv:n - den gamla kameran... Ja i storsett allt i elektronik blir det SAMSUNG !
2009-04-22
 21:34:58

Ingen bra dag !

Idag har det verkligen inte varit en bra dag :S Vaknade redan kl halv 8 eller 8 kanske hon var kommer inte ihåg, men då ville min lilla piggelin upp och hon hade även drömt mardrömmar inatt så fick ta över henne i våran säng ! Men lika glad för det ville hon upp och leka med sin halvdöda mamma ! Sen kl 10 så somnade både hon och jag till i soffan i nån timme och det var behövligt ... Vaknade ju med ont i magen ! -suck- Ingen fara säkert det växer väl så det knakar eller nått ! Men har inte kunnat böja mig fram ordentligt och inte kunnat sitta på golvet för då har det gjort ont, men nu har det börjat släppa, men nu har halsbrännan satt igång och får skylla mig lite själv (faktiskt) för jag krydda potatisgratängen liten starkt så därefter kom det :S Men det är väl bara att ta en tablett och hoppas det går över ..

Trött hela dagen ! Usch !
2009-04-20
 21:08:33

Vän - Vänner

Jag har en vän som jag tycker har gjort mycket fel i en sak och ibland kan jag vara lite för hård i orden utan att mena att såra ! Vill verkligen inte såra en vän, men vad ska man göra när personen i fråga bara skiter i vad hon får för svar när hon frågar ? Tar illa upp när jag är ärlig ?! Denna gång tycker jag även att jag har tänkt till när jag har svarat, men ändå blev det fel, eller ?! Orkar inte och är det så man sak behandla folk så vill jag inte vara med längre ...

Lite tankar som snurrar i min hjärna - var bara tvugnen att skriva av mig ! Älskar ALLA min VÄNNER !

2009-04-20
 10:48:56

Tråkiga människa !

Så känner jag mig ibland alltså ! Som den tråkigaste människan på jorden ! -suck- Men vet faktiskt några som är tråkigare, men nu ska vi inte hänga ut folk utan vi pratar om mig ! Jag vill ju hinna umgås med alla samtidigt och hänga med på roliga saker osv, men det finns ingen tid så det ska hinnas med känns det som ? På heljen vill man umgås hela familjen och hitta på saker - men även hitta på nått med sina underbara vänner och inte bara sitta hemma ! Men nu för tiden så längtar man tills man ska få gå och lägga sig runt 11 och det är väl oftast då det hittas på saker i denna skit stad!

I lördas när vi var i Örebro på Bio så var staden redan vaken runt 19.00 på kvällen och den vaknade ännu mera runt 00.00 när vi skulle åka hem ! Där var det verkligen VårKänslor ! Jag är nog sån som skulle stormtrivas i en större stad, men då har man en andra hälft som aldrig kommer att klippa av sig navelsträngen till lilla Karlskoga ! -haha-



Jag är fan inte gammal, men jag valde att bilda familj tidigt och det ångrar jag inte en sekund, men ibland så undrar man om hur ens liv skulle sett ut om man hade gått åt ett annat håll och försökt tagit med sig sin karl till sthlm eller gbg ? Haha jag får nöjja mig med att helt enkelt åka på små mini semestrar om jag ska få min själ att lugna sig :D

Snart är det Ullared och jag får nöjja mig med det tills det blir Falkenberg i sommar en helj ! Sen blir det Kolmården och även Eskilstunas Djurpark och även gå i köpcentret som ligger brevid som vi var på förra året :) Får ju som sagt LÖN i sommar och jag kommer må så gött !


Nu ska jag ringa Facket och även Försäkringskassan och det kan ju ta sig sin tid !
2009-04-19
 22:14:45

13+0

Ja tiden bara springer iväg ! Idag, efter sista ultraljudet så byter jag vecka nu på söndagar, så idag är det ingång på v.14 (13+0) Känns som det har gått hur fort som hellst. Jag mår jätte bra, INGEN HALSBRÄNNA ( Peppar peppar ) , det enda som jag har kännt av är väl alla kläder som sitter tajtare och obekvämare och kondisen, lite i höfterna på nätterna att det ömmar om jag har legat på samma sida för länge. Dom som känner mig vet att jag hade sånna problem med efter att Alva hade kommit så satte foglossningarna igång, hade ont över ett halv år och fick anpassa mig hur mycket jag kunde träna osv ... Men annars kommer jag nog överleva det här och istortsett alla vet om att våran lilla familj ska bli (Boss är ju en i familjen med) ! Känns lite lättare nu, ingen tror att jag har ätit kakor och gått och blivit lite rundare - utan det är ju en liten bäbis i magen som växer så det knakar !

Men så ni vet hur det går här och att det fortfarande inte kommer komma upp några bilder för min kamera är hel CP och jag blir galen på den snart ! Nu laddar han inte överhuvvetaget så hoppas min man kan hitta vad som är felet på den ! ?

Nu är det sängen och en stor varm kram som väntar av min allra käraste ! Natttiiii Natttiii
2009-04-19
 21:44:41

Barnfria - för första gången !

Igår var våran första BARNFRIA kväll/natt ! Den tillbringade vi i Örebro. Vi åt mat på en grekisk - restaurang som heter Efesos (stavvarning) som många rekommendera, sen blev det Bio - Fast and Furious! Helt klart en super bra film, vi har dom 3 tidigare och blev inte besvikna på den här ! ! ! ;)
 






SOm sagt så var det våran första barnfria Kväll/natt och det kändes väl sådär ! Lite jobbigt, men det är väl behövligt så man inte glömmer bort att man faktiskt har ett förhållande och måste ro om varandra med och det var länge sen ! Allt gick super bra Alva hade somnat halv 9 och vaknade runt halv 8 dagen efter (imorse) ! Jag vaknade kl 8.20 och bara flög upp och ropa upp Tommy att han skulle komma upp och äta frukost så vi kunde åka och hämta hem lilla Alva ! För jag saknade henne såååå ...

Men snart är det Ullared och det är då min lilla skönhet ska sova hos sin Farmor och Farfar så vi var tvugna och se om det verkligen gick och det gjorde det ju som tur är ! Men om inte T hade varit så kaxig och vill att hon ska vara hemma hos hans föräldrar så skulle jag helt klart ha tagit med henne ! Vi ska ju sova där en natt och det kommer att kännas som en evighet innan jag kommer få träffa henne när det är så långt emellan ! Men det är en liten mini semester med vänner så det får väl helt enkelt gå, men ingen känner Alva lika bra som hennes föräldrar !!? -suck- Ett tag kvar så får se vad som hinner hända ! Det kanske inte blir så många mini-semestrar sen när bäbis nr 2 kommer heller, undra hur man ska hinna med varandra då ? Eller går vardagen bara av sig själv och man glömmer av varandra ?! Det vill jag verkligen inte ska hända ! Älskar min Tommy !

Annars så har det varit en lugn och härlig vecka, med en massa massa sol och promenader !

2009-04-19
 19:44:36

TiLLBAKA !

Vårat internet har typ inte funkat på en vecka, men nu är jag tillbaka och det kommer bli en massa upd ! :)



 

2009-04-14
 11:17:39

Alva är frisk !

Nu har min lilla stjärna äntligen blivit bra ! Matlusten kom tillbaka för ca 2 dagar sen och hon fick behålla allt hon fick i sig ! Majsvälling fortsätter vi med eller vi blandar hälften hälften med havrevälling ! Så att det inte blir bakslag med en gång - hon har ju lite att ta igen !

Heljen har varit helt underbar ! Har bara umgåtts med min familj och vi har varit ute i storsett hela tiden, telen har legat inne och jag har varit slarvig att svara på sms och när det har ringt , så INGEN ska ta det personligt om det har tagit tid på svar eller om jag fortfarande inte har ringt tillbaka .. Jag har som sagt bara njutit ! Hehe ...

Min lilla tanke som jag skrev ner för nått inlägg sen har inte varit riktat till nått elakt ! Men tog åt mig lite av ett inlägg som jag läste om kompisar osv, skit samma nu det löser sig och självklart så väljer ju kompisarna sina kompisar när dom mår dåligt och så vem man vill prata med !! Jag finns där och kommer alltid göra för min kompisar ! Jag är ingen butterkaka, men det var Alva det gällde och inte MIG !

Idag kommer det folk hit; kl 14 kommer Jenny, kl 18 kommer Felicia & Madde och kl 19 kommer Frida  :) Mycket spring, men skoj ! !!

Så nu somnade Alva och jag som trodde hon skulle somna till runt 13-14 men ack så fel ! Hade tänkt duscha och ha lite "duschteater" (som Sandra brukar kalla det ) för Alva, men det lär få vänta ! Lite mellis för mig och sen ska det krånglas med kameran och se så jag får över lite kalas bilder !!!


Hejdå så länge !
2009-04-14
 11:01:17

Svar på Kommentar:

Har en kommentar som jag ska skriva och svara på i detta inlägg ! :

Hej! Tack för en fin blogg. Va bra att någon äntligen skriver om kub-test. Jag och min kille planerar att skaffa barn och när vi läser om test som görs här i sthhlm, så är det bara kvinnor över 35 som erbjuds kub-test och fostervattensprov m.m. Hur är det där du bor? Erbjuds alla kvinnor ett sådant test, eller fick du tjata dig till det? Jag och min kille är relativt unga, jag är 24 och han 28. Men jag är en orolig själ och vill försökra mig om att allt är okej, så jag slipper att oroa mig hela graviditeten. Hur gjorde du för att få ett kub-test så pass tidigt som du fick? Kram/Emma


Hej Emma !

Det här med Kub-test har kommit till i vårat län (Örebro län). From 1 november så har dom kommit fram till att det ska/får göras av dom som vill (inget tvång), och det visar ju bara om det finns en stor eller lite risk till kromosonfel osv. Jag vet att dom inte gör extra ultraljud och så i större städer och inga extra tester, men det kommer säkert med tiden även dit. Även så kan du ringa till din barnmorska och ordna en tid om du har mycket funderingar kring själva graviditen och risker osv. Det lättar verkligen att få prata ut !
Som sagt så görs det ett blodprov i v10 och sen ett ultraljud i v 11-13 och sen fastställer man alla värden från mått och blodvärden med hjälp av datorns hjälp... Alla frågor och funderingar kan du som sagt få av barnmorskan ...

Lycka Till ! KRam kram

2009-04-11
 20:59:47

Valet och Kvalet ?

Fan jag har beslutångest !? Om jag ska följa med Linnéa och co ut och ha lite skoj ikväll och träffa lite folk och åka bil, eller vara hemma och myspysa framför tv:n som jag gör alla andra kvällar i veckan ?! Alva är mycket bättre har smaka lite mat idag och kräktes lite grann, men prova att äta igen och fick ha kvar allt ! Sen har hon ätit upp en flaska välling 150ml ! Så har hon varit vaken rätt så mycket idag och är vaken nu och ä pigg och leker ! Men hennes pappa känner sig väl sliten efter att varit och ätit påskmat och grejjat i trädgården, så att han har inte tid eller ork att leka med henne, så jag får väl vara hemma för den saken skull :S

Nej men orken får väl avgöra om jag ska åka ut sen, är ju så sugen, men samtidigt så orkar jag inte, fan lägger mig ju och sover runt 11 och det är väl då dom där nattugglorna ska ut och fara ! Det är säkert en massa massa folk ute ikväll med :O

Alltså har en liten tanke om folk ibland alltså ?! Det var jag som bjöd folk till Alva´s kalas och vi skulle höras osv, men alltså nu har ju Alva varit sjuk, men jag har inte hört nått från nån av mina kära vänner ( det är fler än bara 1 ) ?! Är det jag som ska höra av mig ? Eeh skit samma vill dom komma och kika till Alva hur stor hon blivit och komma och fika och snacka skit så kommer dom när dom känner för det .. Men känns lite skumt ...
Jag skulle ha hört av mig till Linda nu i fredas men som sagt har Alva varit rikgit sjuker så alla tankar ägnas åt henne !


Nu ska jag dra mig härifrån denna dataskärm  ! KOmmer bli fyrkantig om jag fortsätter sitta här och skriva alla mina långa långa inlägg ...
2009-04-11
 14:19:15

Små "kärringar" och Trädgården...

Haha aa jag har faktiskt haft lite små "kärringar" och "Gubbar" här idag och godis har dom fått oxå ! :) Haha var väl lite väl hård igår kanske när jag skrev, men man blir ju depp när det inte är på topp här !



Idag har Alva inte spytt (peppar peppar), men bajs det finns det så det räcker och blir över, även har hon sovit mycket mycket ! Hon låg och sov i vagnen nån timme efter vi hade varit på promenad med Boss imorse ! Gick ju inte motstå detta underbara väder ! När hon låg och sov så fixade jag och Tommy lite ute i trädgården, håller på att fixa staket (kompostgaller) på långsidorna där vi har höga buskar som vi ställer stolp emellan så det blir lite mer seriöst ! (Förut hade vi kompostgallret i buskarna) Kommer bli så bra! Sen när vi har fått bort våran fula häck på framsidan så blir det ett snyggt staket :) Då har Boss en hel gård att springa på och inte bara bakgården :)



Dags för en dusch och sen hoppas vi att T kommer hem snart, så att vi kan försöka att gå ut igen, så Alva blir lite piggare en stund, just nu är hon slö ! Vi blev som sagt hemma idag, men T for iväg och äter sig mätt :)


BYE BYE
2009-04-10
 18:10:39

"Kärringar" och Blåkulla !

Hmm ja vad ska man säga !? Alva har sovit i stortsett heeela dagen, inte många minuter som hon har varit aktiv och så fort vi sätter henne i bilen (var iväg en sväng förut) så somnade hon även där ! Hon har fått i sig 2 x 100 ml majsvälling och några enstaka skedar filmjölk och vatten självklart ! Men inge mer spyor (som tur är) Suck suck det tar fan på psyket när ens Prinsessa är så dålig som nu ! :(
Alltså man kan inte sova så mycket som hon har gjort nu den här veckan !?

Jaja Påsk är det och allt nu och imorron är det ingen idé att det kommer några "kärringar" hit för jag öppnar inte ! Fan förra året hade jag gjort i ordning så många små och fina paket för att slippa att alla är i samma skål och kletar, men det var fan INGEN som kom ! :( Så denna gång tänker jag inte dela ut något gratisgodis eller jo självklart om Alva´s kusiner kommer och grannflickorna raktöver, men vi ska iväg och äta påskmidda kl 13 om Alva är bättre annars får Tommy och Boss åka själva...

Nu har Alva vaknat och vi hade tänkt att ge oss ut med en tur med bilen och köpa glass nånstans i det fina vädret om alvedonen hjälper något och får henne lite piggare.. Nu är det sprutt-i-bang-bang i blöjjan iallafall så den alvedonen hoppas vi hann göra sin värkan innan !?

Ja ja men får se om jag hinner skriva nått mer idag eller annars får jag väl säga att vi ses på Blåkulla :D
2009-04-10
 10:29:23

Mitt lilla hjärta !

Å min lilla skrutta är ju SJUK! Inatt har hon spytt och skitit om vartannat, så har hon lite feber (38,3) ! :S Hon får knappt i sig nått, filmjölk går rätt bra och det är bättre än ingenting ! Och hon är fortfarande väldigt trött ... Så jag ringde till sjukvårdsrådgivningen och dom trodde det var magsjukan och att hon har en känslig mage;
-"Men ge vätskeersättning och se till att hon har vätska i sig tills hon har slutat att spy så kan ni gå på majsvällingen sen!"
Samma visa om och om igen ! Hmm, men hon är ju sååå slööö, det är inte många minuter hon orkar leka och ha humöret på topp ! Men hon återhämtar sig snart och då springer hon på sin små ben runt runt runt i huset och jag har ingen aning om vad hon pysslar med i en sekunden :D


Älskade 1 åring :)
2009-04-09
 22:07:51

11+4

Det gick bara bra inne i Örebro ... Fick göra det så kallade "kub-testet" idag, som from; 1 november hade kommit till. Det är ett test man gör genom ett blod-prov i armen i v.10 och sen ett ultraljud i mellan v.11-13, sen sammanställer man alla värden hit och dit och alla mått från ultraljudet och ser om det finns en stor eller liten risk till att det finns några "cp-skador" eller "kromosomfel", och i vårat fall så var det en minimal chans att det fanns några sånna risker på vårat lilla troll där inne :) Hehe, det var så skoj att se det lilla livet snurra omkring där inne ! Den hade vuxit mycket på bara 2 veckor så nu går det extremt fort ! Men nu fick vi en ny dag att byta fulla veckor på och idag har jag gått 11+4 och inte 11+6, så nu byter vi söndagar! Men sen kommer ju rutin-ultraljudet som är i v.18 och då får man ju det rätta datum till BF och hur långt gången man har varit så nu får vi gå efter detta... 11+4 som sagt ...

Sen åkte vi hem, och åkte ner till min syster och klippte Tommy´s bror och Izabell :) Efter det så blev det en tur på stan för Alva somnade i bilen .. Hon har inte alls varit kry idag :( Mamma´s lilla gull ! Fyyy det som var så bra igår ?! Nej idag har hon skitit på sig ordentligt hela tiden och det är inga dåliga laddningar :S Luktar fan magsjuka, så imorron ska vi iväg och köpa majsvälling (igen) ! Fan blir så trött på det här ! Innan den där jävla 1 års-sprutan så var ju allt så bra och hon hade fått tillbaka aptiten och det var så bra, nej då ska vi bli dåliga på nytt ! Min stackars krake ! Och det är väl klart att man inte är pigg och glad när man inte äter ... -Suck- Men men hoppas på en bättre dag imorron !

Hur kommer ni att fira PÅSK i heljen, nu när man är låååång ledig !?? Kommer vara så skönt att ha min karl hemma !


Meee LOVE LOVE LOVE Him <3

2009-04-09
 12:32:00

Örebro Specialist-Mödravården

Snart åker vi till Örebro till Specialist-Mödrarvården. Eftersom jag har Diabetes som sagt så får jag gå där inne på kontroller varannan vecka ibland tillochmed varje vecka. Idag ska T följa med in och förhoppningsvis så följer han med alla ggr from nu ... :) Blir lite jobbigt när man nu har redan en liten som heter ALva som blir galen ibland där inne för att det är såååå tråkigt tycker hon :D

Nej nej nu har jag inte tid att skriva mera ska fixa lite lunch som vi får äta i bilen, får bli toast ! :) Mmm yummi ...

BYe så länge !
2009-04-08
 12:20:15

En mycket gladare Alva!

Idag verkar det som Alva är på bättringsvägen, eller i stortsett helt frisk kan man nog säga, lite trött men ingen feber och hon har varit vaken från 8.30 - 11.45, så har vi lekt och sjungt en massa låtar och byggt med klossar och självklart läst böcker ...
Jag känner mig även mycket piggar med när Alva mår bättre ! :)


Nu har hon hunnit somna efter att ha fått i sig lite Ärtsoppa ! Hon bara älskart, så tror att aptiten kommer nog från hennes pappa :D Första dagen på 3 dagar som hon har fått i sig lite mat !!

Inatt har hon sovit, men inte jag ! -suck- Var väl en nojjig mamma eftersom hon inte åt nån välling innan hon somnade natten. Så jag trodde väl inte hon skulle sova heeela natten utan mat i magen, men ack så fel jag hade ! haha ... Ont i en sidan av höften hade jag med så jag var uppe och gick lite innan jag kunde somna igen  !! >:( Hade ju problem med foglossning EFTER Alva hade kommit ut, men nu kanske det ska komma tillbaka och krånga när man blir som fetast ! :D Nej men skämt och sido så är det inget jag inte klarar av, det gör som sagt inte sååå ont ! 

Idag ska jag iväg till ögonmottagningen och göra ögonbottenfotografering. Får jag ju göra eftersom jag har diabetes och är gravid . Några ggr under hela graviditeten kommer jag få göra det, man ser ju ut som man har knarkat efter dom där dropparna ! haha . Min söta granne Sandra ställer upp och köra på mig eftersom man inte får köra med dropparna i ! Barna ska självklart med så det är väldigt uppskattat att lilla Alva är bättre idag <3 

Nej nu är det dags och få i sig lite lunch, inte ärtsoppa om ni tror det blir nog bara nån macka och fil idag, aptiten är inte på topp idag :S Sen är det väldigt tråkigt att läsa lååååånga inlägg så nu sätter ....
2009-04-07
 20:42:23

Hemligheternas Hemlighet !

NU när jag ändå sitter här så orkar jag inte hålla det hemligt längre ! Den största hemligheten av alla hemligheter som jag har hållt på ... Det är många som redan vet om det, men en del har jag besparat mig åt och skriver det här istället. Kommer säkert bli bombarderad med sms eller samtal , men men ..

Det här var inte planerat, men blev så iallafall och har tröttnat på att hålla tyst nu ... Jag Är GRAVID (igen) ! Haha, ja vad säger man ?! Det är som sagt oplanerat men en önskad liten bäbis som växer i mig. Har gått 11+4 idag, byter fredagar än så länge fram till ultraljudet, så fulla 12+0 på fredag. Hade tänkt vänta tills då, men nej  vill tala om våran nyhet nu !

Haha ja det har kommit som en chock för oss med men chocken har lagt sig och vi är glada och förväntansfulla på att få reda på vad det är för en liten filur som gömmer sig där inne :) Första BF är i oktober nångång ... Alva ska få ett syskon, det är helt ofattbart, men sant ! :)

Jag mår bara bra känner inte av nått att jag är med barn, mer än ett par kilo som har satt sig på fel ställen, men jag har inte skenat iväg som jag gjorde sist, så förhoppningsvis så hålls det igen lite :D Var väldans trött i början, men det har släppt, dålig kondis har jag så det sjunger om det -haha- Men men den hinns tränas upp senare ... Var lite deppig i början och visste varken in eller ut, men nu känns det helt oki, det var väl inte det här som var mina planer, men det får skjutas upp ett tag till... Jobba i sommar kommer jag göra iallafall..

Nu vet ni hur mitt liv ser ut och varför det har varit lite dåligt med upd, eftersom det bara finns en sak man vill berätta men ska hålla igen ett tag till osv, hoppas nu att jag kommer tillbaka med mina inlägg varje dag så ni får följa med denna graviditet oxå .. Bilder kommer såklart komma upp på mage osv när kameran vill se till att börja funka igen !


Bye bye
2009-04-07
 20:22:16

Bvc

Igår var det BVC som stod på schemat och lilla Alva hade vuxit lite granna 76 cm lång och 9977 g, så var det Sprut-tajm med :S Det gick jätte bra och hon tyckte det gjorde lite ont, men det blev så bra när hon fick komma till mamma .. MEN hon blev inge vidare pigg senare under dagen ! Hon har haft feber 39,2 som högst och varit väldigt trött och hängig och inte varit sig själv på ett tag. Det har även fortsatt idag med all hängighet och lessen och verkar som hon har haft ont nånstans, men ingen feber idag ? Hmm ja jag hoppas hon blir sig själv snart och börjat äta normalt !

Hon började chocka oss en del när vi va på BVC igår, helt plötsligt så släppte hon bordet hon gick runt och gick alldeles själv ;P Haha och idag gick hon från hallen ut till spisen i köket och det kan väl vara en 20 steg i hennes storlek :) Så nu är det nog inte långt kvar till min lilla prinsessa springer omkring och jag får skaffa sele till henne för att hon inte ska hinna med alla hyss som tillkommer :D haha (skämt och sido)


Som sagt har jag inga nyare bilder på datorn !
2009-04-07
 20:12:52

Blir så trött !

För fan jag skulle ladda över en massa bilder från alla 3 kalas vi haft för våran skatt i veckan och visa allt hon har fått av alla söta ! MEN tror du inte skiten krånglar ?! Ååååååå blir så trött ....

2009-04-03
 22:54:23

Min lilla har blivit såååå STOR !

Idag är det ingen vanlig dag utan det är ALVA´s födelsedag ! Hela 1 år ! ! ! Min stora stora stora tjej ! Mamma´s charmtroll har hållt igång hela dagen med ett stort leende på läpparna !


Titta så liten ! Bara nån timme gammal !


Så glad såå ! Inte den nyaste bilden, kommer imorron !
2009-04-02
 21:37:04

Dagen som gått ...

Ja idag har inte dagen börjat någe vidare, men den ordnade upp sig och blev riktigt bra :) Efter promenaden med Sandra - Izabella - Leo så blev den mycket lättare .. Sen var jag på besök hemma hos Linnéa alltid lika skoj! När jag skulle hem skjutsa jag henne till killbesöket :) Eller ja det var ju inte bara en grabb utan dom var väl minst 3 -haha- Jaja skämt och sido !

Kom hem och här ligger min lilla skrutt och sover i soffan efter att ha fått ett bad med pappsen . . Sen blev det dags för vovve och husse att gå en sväng och nu sitter jag själver ... Men han kommer väl här snart får vi väl hoppas :)

Imorron ska vi först invänta T som slutar jobbet kl 13.00, sen ska vi väl försöka äta nått, sen bär det av till badhuset ! Alva och hennes pappa ska bada (inte jag) Sen när dom har plaskat klart så ska vi till kronhallen och hämta upp Smörgåstårtan som är beställd, nu har vi fått ett återbud på några som skulle komma imorron så det blir väldans mycket mat över men men ...

Nu kom mina herrar hem som bor i huset så ska vara lite social med dom ! ! Byeeee
2009-04-02
 21:18:49

Bara 1 dag kvar !

Ja men visst ! Snart är Alva ingen bäbis längre utan hon fyller ju faktiskt 1 år och då är man ju en stor tjej ! :P Imorron smäller det ... Tankarna snurrar och jag tänker tillbaka 1 år och jag ligger där inne på förlossningen och min stjärna till sambo är förstås med och stöttar och kramar och allt man kan göra när man är hjälplös ! Trötta och Hungriga är vi båda två ... Suck det var en jobbig natt och fortfarande har jag inte fått Ryggmärgsbedövningen som var min räddning ! Men snart är hon här <3


 
Här var det jobbigt, dom sista timmarna innan min lilla prinsesssa ville komma ut  !
2009-04-02
 17:02:37

Ett Till Grattis !

Till lilla Mollie som fyller hela 1 år idag !


Gammal bild, men liten har blivit stor !


Imorron är det lilla Alva´s tur att bli stor ! Hela 1 år ! :O
Så nu för 1 år sen ligger jag inne på Örebro lasarett på förlossningen och kämpar ! :S Kommer inte vara klar förr 05.52 imorron bitti !
2009-04-02
 16:57:44

Grattis !

Grattis i efterskott min Lillebror, Christoffer "Bullen" på din 21 årsdag ! Hoppas den var skoj och att heljen blir ännu roligare ! :) Även fast du fyller 1 april så är detta inget April-Skämt ;P


Snygg är du med Lill Brorsan ! :D haha
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!