2009-10-24
 10:37:04

Nätterna / Amning

Alla nätter sen vi kom hem (onsdags) har vi allt fått sovit riktigt bra :) Hon sover 4-6 timmar i sträck och vi klagar inte utan det är superduper skönt ! Hon är ett litet under hon med som sin syster (peppar peppar) och hoppas att det håller i sig :) 

Bröstmjölken kom igång ordentligt igår kväll med så Olivias mamma är sååå stolt !! Slipper den där jobbigt ersättningen bara en massa bök ! 
Men egentligen ska man väl inte yttra sig om det heller för det finns ju vissa som säger att det blir "påhopp" och att jag "hänger ut folk" som inte vill amma ?! Men tar man åt sig så rör det inte min rygg ett skit :) 
Amningen är det bästa du kan ge ditt barn och hur kan man bara undgå att ge sit barn det bästa ?! 

Nej nu ska vi fixa iordning oss och åka till stan för att inhandla en present till Gina som vi ska till kalas till imorron ! 

Trevlig helj och bilder är på g :)  

2009-10-23
 20:44:05

Hon har kommit :)

Måndagen den 19 oktober (BF 27 oktober) alltså v. 38+5 kom våran andra lilla prinsessa Olivia till världen :)

Började med att vi skulle in till SpecialistMödravården i örebro på måndagen den 19 (i måndas alltså) och ett CTG gjordes och hjärtljuden låg lite för högt i snitt, så jag blev undersökt om det kanske var på väg att starta och att bäbis ville komma ut ?! Jag hade öppnat mig 2 cm och livmodertappen hade börjat att luckra upp sig. Så dom tyckte att jag skulle stanna redan då på morronen och äta lunch och få göra ett till CTG, men jag sa att jag var tvungen att åka hem och hämta BB-väskan och lämna Alva till barnvakten (Tommy´s underbara mamma). Barnmorskan tyckte att det var ok, men jag fick inte stressa upp mig och skulle köra lugnt och äta lunch hemma och vara tillbaka till kl 13 på förlossningen ! 
 
Sagt och gjort vi åkte hem och fixa allt och påväg in igen och var lite spända - nervösa och förhoppningsfulla att kanske få se det lilla livet inom en snar framtid ?! Dom hade sagt att jag ev skulle bli igångsatt redan denna dag eller dagen efter om det inte satt igång sig själv.
Väl där inne blev vi omhändertagna på en gång och ledda till vårat rum och CTG gjordes med en gång, hjärtljuden hade sjunkit och det låg normalt igen. Så hoppet om att det kanske hade avstannat blev tungt ?! Men sen blev jag undersökt och då hade jag öppnat mig 3 cm och livmoderttappen som är 4 cm från start hade bara 2 cm kvar och dom bestämde att dom skulle sätta igång processen på en gång och jag skulle få byta om för vi skulle få barn idag :) Dom tog hål på vattnet redan med detsamma och kl 17 undersöktes jag igen och då var jag öppen 4 cm och vi bara väntade och väntade på att nått skulle hända för jag hade inte speciellt ont, duschade lite för att fräscha upp sig lite... Sen blev det en till undersökning runt halv 7 och då hade jag inte öppnat mig nått mer så då bestämde dom sig att jag skulle få dropp som skynda på öppningsarbetet lite ! Sen kom värkarna igång ordentligen och det började göra riktigt ont så jag fick lustgas, men den hjälpte mig inte överhuvvetaget ! Slängde iväg den och trodde helt enkelt jag skulle dö om jag inte fick hjälp snart ! Då ringde dom upp till narkosen och jag skulle få EDA (ryggmärgsbedövningen). Varje värk var en mindre värk och det känns lååångt ! "Narkosmannen" kom aldrig för det hade kommit ett akutfall emellan och jag skulle få vänta ! -suck-
Dom gjorde klar mig och satte mig upp i sängen och satt på mig en snygg mössa och vi satt och väntade och jag kämpade mig igenom värkarna som kom och gick med täta täta täta mellanrum! Till slut sa jag att jag ville lägga mig ner hade så ont i svanskotan. Så fort jag la mig ner började det trycka ordentligt och jag hade ingen kontroll längre ! Blev undersökt 20.50 och då var jag öppen 6 cm - sen kl 21.15 är hon född min andra prinsessa ! Det gick verkligen FORT! Trodde helt klart jag skulle se ut som den omtalade "skattkartan" efter denna snabba process, men med 2-3 stygn och 3 minuter i krystvärkar så kom hon ! 
Jag var chockad klarade av en förlossning utan bedövning och var livrädd men jag lever och fått en välskapt liten tjej som ska heta:
OLIVIA Michaela Vilda - 3455g 49 cm



Vi är världens lyckligaste familj och välkommen min lilla mini prinsessa !

2009-10-09
 01:45:05

Ingen bäbis än ...

Jag lever och ingen bäbis kommen ännu ! Ville ge lite snabb info ! Men intresset är inte på topp för denna blogg just nu får se om jag återkommer snart eller om det kommer att ligga i lä ett tag till !


BYe
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!