2009-12-31
 11:17:25

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA !

Yes idag är det NYÅR och vi ska fira in året 2010 och fira ut 2009 :D Får vi se vad detta år kommer att åstakomma :) Och jag kommer inom en snar framtid att sumera mitt -09 .. Kommer bli enkelt eftersom vi fick den underbara lite skapelsen Olivia ;)

Ha en superduper bra Nyårsafton och sup med förstånd :) Här uppe i bråten blir det Grann-kalajs och mys för hela slanten så länge barnen orkar vara med :)



BYE

2009-12-30
 20:22:18

Min syster

Rebecka Johansson det är min syster och det är hennes födelsedag idag :) Så GRATTIS på din 28 årsdag (yngre blir man inte och man stannar inte i åldern heller ;) ) Önskar vi alla uppe på Stolpetorpsvägen 104 ;)

2009-12-30
 20:20:03

-21,6 grader

Fyyy fan ! Det är verkligen kallt nu ! har nyss kommit in efter en promenad med Sandra-Leo-Boss... Jag är verkligen ingen vinter-människa det kan jag säga, USCH! Man kan ju inte änns vara ute med barnen för tusan gubbar! Då finnns det verkligen risk för att dom får köldskader :S

Nu har jag varit runt och kikat på lite vagnar och det finns allt en del att välja på, så nu är det bara tänka tänka tänka och välja vad som passar en  bäst :)

Nu så ska det städas lite och invänta att Alva lägger huvudet på kudden och varvar ner så att hon kan sova :) Kommer bli skönt att få hoppa in och duscha en jätte varm och skön dusch sen :9

Kaminen verkar funka bra och snart är det varmt även nere i källaren ;P Min karl är BÄST ! Även våran granne Robin som har hjälpt till och installerat och grejjat, och Svärfar :) Tack alla för hjälpen !


Får se om det hinns med ett till inlägg här senare under kvällen annars så hörs vi under självaste NYÅRSAFTON imorron <3
2009-12-29
 20:31:57

´FaaaaN

Satt och skrev ett långt inlägg här nyss, men datorn gav upp och stängdes av !!!! Suck..

Kvällen har gått i ultrarapid !!... Olivia sover och Alva ska in och äta välling och sova snart hon med ! Skönt, då ska jag in och duscha, som jag inte har hunnit gjort på hela dagen !!

Patar med Linda i telen så får ge upp det här kan inte göra två saker samtidigt ...
2009-12-29
 16:26:05

Tillslut..

Idag skulle det ju bli en luuuuugn och skön dag?! Undra vart den tog vägen ? Hmm, började med att Tommy skulle åka och titta efter en braskamin och vi åkte och titta på alla möjliga ställen runt om i karlskoga/Degerfors, men utan att lyckas hitta nån. Så min käraste tyckte helt klart att vi skulle åka in till Bauhause och titta om det fanns där ! -suck- Barna hade somnat i bilen så vi åkte in till örebro, men ingen funnen kamin inne på bauhause så vi åkte över och chansa om det fanns nån inne på K-rauta och där fanns den :D haha vi fick med en iallafall :) Så nu har Robin och Tommmy grejjat en del nere i källaren så nu ska det bara muras lite och sen ska det börja eldas och blir varmt och sköööönt :D

(inte hemma hos oss, det är en stulen bild :D)

Annars har T åkt iväg en sväng nu och kommer väl tillbaka om ett par timmar och då ska jag ha hunnit laga lite mat tänkte jag :) Undra vad man ska hitta på för nått gott då ? Hmmm

2009-12-29
 08:32:49

Morron-stund har Guld i mun !

Olivia väckte hela familjen halv 8 idag och tyckte inte att vi skulle sova mera! haha. Gick upp och gjorde alla flaskor och klädde barnen. Så nu har vi fixat frukost med och ätit framför "Nicke Nyfiken" och myst.
Kallt idag, -18,5 grad uppe i bråten och längst upp där vi bor, nere i stan är det säkert -15, brukar skilja litte granna ..

Idag är det inte mycket som står på spel - T ska iväg ikväll och hjälpa Karl-åke med några extra ljus på en bil..
Jag ska vara hemma och f lite besök idag på dagen, annars ser det rätt så lugnt och skönt ut. Om det kanske kan bli lite mindre minus ute kanske man ska testa på att åka lite pulka med Alva ?!

Nu ska jag ut på Blocket och kika efter en liggvagn och man hittar nån billig ?! Nån som kanske har nån till salu för en billig penning som jag kan få köpa ??
2009-12-28
 19:35:02

....

Dagarna springar iväg...

Idag har vi hunnit en del. Men allt är en enda stress tycker jag.. Men jag åkte till stan eller T släppte av mig där och åkte vidare med barnen till experten. Jag köpte termobraller till Alva - spyhaklappar till Olivia - Hundfoder till Boss - blöjjor och lite smått och gott :)

Sen köpte vi med oss lite mat från "Sandvikens Pizzeria". Blev en Pizza för T och en KycklingTallrik till mig. Sen hem till Svärföräldrarna för svärmor skulle hjälpa till att sy lite på termobrallorna (dom var lite långa).

Sen hem och fixa till värmepumpen nere i källaren och sen diska jag och gav Olivia lite mat och Alva sov ingen middag idag så hon ville sova strax innan kl 19 idag ! Får se om hon sover till imorron bitti eller vill komma upp en sväng till innan nattsömnen smyger sig på.. För Alva brukar inte kunna lägga sig för tidigt då blir det bara som en middagssovning!:S - suck-

Nepp nu ska jag sitta och små prata med Olivia som fortfarande är vaken och Tommy nyss inkommen från en promenad med vovven :)

2009-12-26
 11:31:39

Idag..

Snart ska vi iväg och hämta en dreambox och sen ska vi fara iväg mot Storfors och äta julmat :/ Bara litte tröttsamt har det allt blivit, men vad gör man inte för att få umgås med familjen ?!;)

Ikväll kommer svärmor och svärfar upp och hälsa på :) Alltid lika skoj...

Men sen yttligare ikväll så ska jag nog ringa Lina och checka läget !

Nepp nu är det dags att göra sig klar för avfärd! Barnen är nybadade och T och jag har duschat och alla är på klädda så sista finnishen så bär det av--- BYEEE
2009-12-26
 11:25:55

Gårdagen..

Igår var det riktigt trevligt eller ?! haha, jo att träffa Ewe och umgås med Camilla var skit skoj som alltid, men dom andra "partypinglorna" var för upptagna och verkade inte ha förstått att vi var där :D Men jag skulle viljat hunnit med min söta Lina med, men det kanske hinns med idag .. ?! :) Ska ringa och tala med henne sen och se vad dom har planerat för kvällen ? ;)

Jag drack iallafall 1 hel cider och ett par klunkar på en annan, men det var inte så gott så jag gav upp det där :S Blev så förbannat sött ! Nej nej öl ska det vara, men det blir en annan gång..

Den här blev det .. och sen några klunkar av denna..


2009-12-25
 20:27:38

Nu bär det av...

Jajamensan nu ska jag och Camilla ut och träffa folk en liten stund här på kvällen :) Ska bli skoj, men sen är det bara att åka hemmåt och hinna sova några timmar innan min lilla prinsessa ska ha matningen, antingen blir det inatt eller imorron förmiddag :) Natten till julafton sov Olivia från kl 21.00 - 06.30, hon är bara bäst :)

Nepp nu är det ytterkläderna som ska på sen drar vi vidare !! BYEEE
2009-12-25
 15:27:23

JULMAT JULKLAPPPAR Och en massa MYS

Ja det har min jul bestått av iallafall och det har varit TOPPEN (med absolut stooora bokstäver) ! Helt jätte nöjd över denna julen kan jag medela ! Massa klappar och mys och en massa god mat och julborden är inte slut förrän imorron :D För då ska vi till storfors till T´s moster och käka ;)



Annars självaste Julafton började redan halv 7 hemma hos oss, alla vaknade och började med matning av båda prinsessorna - sen julklappar som skulle öppnas innan det blev frukost nere hos min syster och fam. och även där blev det en massa paket att öppna! Trodde aldrig det skulle ta slut! ;D Men men man verkar aldrig lära sig att det tar sin lilla tid på morronen för det är mer än 1 person och köpa till ! Stackars Lars som är nyast i fam. Johansson och är Lina´s (T´s syster) pojkvän, han var helt ställd och frågade om det aldrig skulle ta slut -haha- Men även han verkade väldigt nöjd !
Sen var klapparna öppnade kl halv 12 och då åkte vi hem och gjorde iordning oss. kl 14.00 igen var det dags att ge sig av och då blev det mat hos T´s föräldrar och även där senare på kvällen blev det ännu mera paket öppning. ojojoj, ni ska bara veta att här spelar det absolut ingen roll hur gammal man är för alla åldrar får masssa paket ;P Såå skoj. Jag har fått sååååå mycket bra och är inte missnöjd med nånting <3

Min familj firar vi alltid med den 23 dec och även uppesittarkvällen med Bingolotta var helt klart lyckad :)

Idag blev rester hemma hos T´s föräldrar och nu är det lugna gatan en stund, men idag är jag sugen på att träffa lite gamla kompisar och även umgås lite själv med Camilla så ringde runt lite här nu så jag kanske ska vara med en liten stund ute bland människorna och ta en öl ?! Får se hur det slutar eller om mina barn är galna och inte alls vill sammarbeta ikväll så blir jag hemma !

Återstår och se:
'
2009-12-22
 14:40:24

KEVIN

Idag är ingen vanlig dag för det är KEVIN´s 3 ÅRSDAG , HURRA HURRA HURRA ! ;9 Grattis STORA killen ! Vi kommer ikväll och ger paket och vill ha tårta och leka <3

2009-12-22
 14:23:36

Allt i allo ..

Ja varför jag inte skrivit på ett tag är för att våran "Stooora" dator har blivit cp, eller nej det har den inte, men sladden laddar bara ibland och den är ju trots allt hela 4 år nu så man ska väl inte klaga ! Har ju min "Lilla" dator med, men den går inte ladda över en massa bilder på för det är för lite minne ... -suck-

Jaja nog skrivet om det...

Här hemma är vi ALLA förkylda/ont i halsen fortfarande !!!

Alla julklappar är klara ! :)

Familjen Hylén/Sjögren har åkt ner till Skåneland och ska fira jul där nere hos Sandra´s föräldrar. Vi åt mat (TACOS) tillsammans med dom i söndas och böt lite julklappar med barnen och alla verkar nöjda och glada :) Vi har ju en riktig liten "Hello Kitty" tjej i vårat kvarter som heter Izabella iallafall :D

Nu sover mina två iallafall och det var länge sen dom sov båda två samtidigt, men den minsta ska snart ha lite mat igen och få en ny blöjja..

Annars är det städning för hela slanten för imorron börjar vårat julfirande och slutar inte förrän den 26 ;D haha, Granen ska pyntas ikväll - skulle ha gjorts för två dagar sen, men klockan har blivit för mycket på kvällarna när alla är hemma och barnen ska i sängs, men ikväll ska det bli av :)
2009-12-20
 08:55:35

Tidig Morgon !

Idag vaknade alla mina bárn tidigt !! :O Redan halv 7 ville Olivia uppp och Alva vaknade halv 8, så T gick upp och gjorde frukost och kom in med det till sängen :) Så nu sitter vi i soffan och myser med Noddy och bygger lite med lego och Olivia knorrar i babysittern. T fick för sig att slå in lite julklappar och jag fick inte hjälpa till så undra om jag får några julklappar i år igen ;P hehe

Nej nu vill inte Olivia vara lugn längre ska gå och byta lite kläder och blöjja på henne !

Byeeee
2009-12-19
 21:24:24

Lugn och ro...

Har jobbat båda igår mellan 14.00 - 18.30 !! Sen efter det åkte vi till kronhallen och storhandla, nu finns det massor med mat här hemma :) Sen hem och åt mat och la barnen och sen la vi oss rätt så tidigt och glodde på tv -skööönt-

Idag jobba jag oxå mellan 10.00 - 15.30 ! Fullbokad har jag varit båda dagar :) Skit kul !! Efter jobbet idag åkte vi till T´s föräldrar och jag fick lite mat och fixa till dom i håret .. 
 
Och sen åkte vi hem och T´s moster och gubbe kom och hälsade på och ville kika på nytillskottet :)

NU sitter jag och har ätit pannkakor och öppnat en öl och pratar med Linda P på telen !! :D Barnen sover och T tittar på Dansbandskampen. Så sitter och har lugn och roooo ;)

2009-12-18
 12:57:08

Jahopp

Om 1 timme börjar jag jobba och det ska bli sååå skoj :) hihi.

Morronen har gått smidig som bara den och jag & Alva har duschat/badat. Sminkat mig - klätt mig och nu har jag även hunnit med mat och även hunnit med allt som ska hinnas med med barnen :) Olivia har somnat en liten stund så passa på att skriva några rader ..

Men nu snart kommer T hem och ska käka innan dom skjutsar mig till JOBBET ;)

Hörs ikväll BYEEE

2009-12-17
 21:04:03

Makemebies.com

Så här ska min 3 barn se ut ;







Ingen som är direkt lik nån av mina barn än så länge :D

2009-12-17
 20:58:18

STRÅ´T 525 00

Imorron ska jag JOBBA JOBBA JOBBA ;) *Jippi*


2009-12-17
 20:54:57

Förvirrad ?!

Jag trodde helt säkert att jag hade skrivit ett inlägg redan idag, men så var inte fallt :)

Idag var vi uppe med tuppen, redan kl 8.00 och det är inte vi vana vid nej nej -haha- Så upp och gjorde två flaskor till mina barn - blöjbyte - på med kläder! Jag hoppade in och duscha och satte mig vid datorn en liten stund och sen började vi plocka - gick ner i källaren och satt på en maskin och sen upp igen och sortera tvätten som var kvar här uppe. Lunch-tajm helt plötsligt och dags att få lite mat i magen. Samtidigt som jag höll på att plocka fram alla ytterkläder och packa skötväska med alla tillbehör som skulle med till syrran! Aaa, men till slut satt vi i bilen och åkte till Tommy´s jobb och släppte av han och ner till syrran. Släppte av barnen, sen vidare upp till Brickegården och satt in den omtalade SPIRALEN :O
Det gick sååå bra och jag var sååå nervig och trodde det skulle göra såååå ont, men icke sa nicke :) Gjorde istortsett inge ont när hon satt in den, men nu på kvällen så känner jag av lite mer av en molande ond mensvärk som inte är välkommen egentligen, men men.. Är så glad att det är över nu! :)

2009-12-16
 14:42:25

Förkylning och Halsont!

Har haft ont nu i 2 veckor i halsen och förkyld sen i lördas! Så ringde till vårdcentralen och ville ha en tid så dom kunde se om det var nått fel, kanske behöver en pencillinkur?! För idag gjorde det till och med ont när jag åt och det har det väl inte riktigt gjort tidigare. Suck, men det fanns en tid kl 14.15 idag och ingen utav grannarna är hemma och Syrran hade hunnit hem efter att hon hämtat Izabell på dagis och hon kunde inte börja boka in patienter på fredag ? Nehe okej... Imorron var det fullt så känns som jag kan hålla ut ett tag till . Så hade jag ju ingen bil så jag kunde ju inte direkt börja pulsa ner till vårdcentralen i den här snön, hade inte änns varit där på en halvtimme! ååååå ...
Jag kan ju smitta mina lilla familj med om det skulle vara nått :(
2009-12-16
 14:24:55

Den 2:a vaccinsprutan

Samtidigt som Olivia var på kontrollen så frågade Agneta om vi skulle ge Alva den 2:a vaccinsprutan och det är ju klart att vi göra när vi ändå är där ! Hon var såååå duktig, satt i pappas knä och gnällde lite sen efter det var klart så sa hon till mig: -Mamma Pruta ! (Så pekade hon på benet där dom tagit) haha hon är för gooo ;)
Den här 2:a sprutan kan dom få mer feber utav ?! Alva fick inga symptom på första sprutan så vi håller tummarna att hon inte ska få nått av den här heller !!



Nu leker hon med dockan och ska inte sova middag än ! :D

2009-12-16
 14:15:21

2 månaderskontroll

Det har vi varit på idag på BVC kl 12.15 . Hon har allt blivit en liten knubbis ;P


Vikt: 4805 g Längd: 55 cm

Hon var så glad och flina och "diskutera" en massa ;) Mammas solstråle!

2009-12-15
 14:12:28

Harry Potter

Igår läste jag ut den 7:e och sista boken om Harry Potter.. Alltså man kan inte sluta läsa dom ! Så lättlästa och fantasin bara flyger väg och den berör verkligen... Även fast det är påhitt så är böckerna helt suveräna! Kan rekommendera att läsa dom, om man har lite fantasi i huvvet såklart ... ;9 Här näst ska jag försöka mig på filmerna och titta hur dom har fått ihop det, vet att jag var så fruktansvärt besviken när första filmen kom så kolla inte änns på halva utan stängde av ! haha



Bok nr 1: Harry Potter och De vises sten

Bok nr 2: Harry Potter och Hemligheternas Kammare

Bok nr 3: Harry Potter och Fången från Azkaban

Bok nr 4: Harry Potter och Den flammande bägaren

Bok nr 5: Harry Potter och Fenixorden

Bok nr 6: Harry Potter och Halvblodsprinsen

Bok nr 7: Harry Potter och Dödsrelikerna (Boken på bilden)

2009-12-15
 13:51:21

Dagis

Idag har min stora tjej varit och hälsat på på dagis :) Hon tyckte det var hur skoj som hellst att få leka med barnen ;) När vi skulle hem ville hon inte med hem utan sa bara ; -Hej då mamma! Så vinkade hon till mig ! ? haha, ja men det var väl iallafall bra att hon tyckte om stället :D

Så nu blev det lite ändring så hon börja Måndag den 11 januari med inskolningen istället för den 7 januari som blev sagts första gången... Lika bra tyckte dom att man tar på en måndag så inte heljen kommer ivägen ! Ingenting mig emot.. Och som det ser ut så ska Tommy vara med första dagen eller dagarna beror helt på vad mycket dom har på jobbet. Då tar han ut några pappadagar och följer med, eftersom vi har två små skönheter att ta hand om så är det skönt att man kan hjälpas åt lite :)


Stooooora tjejen ;)


Nu så är dom påväg att sova middag båda två ! Alva har lite problem att slappna av vissa dagar - måste ju hinna leka med allt annars kanske dom har försvunnit under tiden man vilar :O haha

2009-12-14
 11:54:23

8 veckor idag <3

Idag blir min lilla stjärna hela 8 veckor och på lördag är hon hela 2 månader (19:e)


Blixten var så stark ju mamma ;)

2009-12-14
 11:47:54

Älsklingen blev trött ;)

En utslagen hjälte efter att kusinerna har varit här och lekt en massa ;)


2009-12-14
 11:41:01

Gina Tricot ..

Var inne igår till Marieberg -Örebro och handlade lite. Hittade faktsikt 2 (svarta) tröjjor och sen köpte jag med en tröjja till Camilla och Tommy köpte sista klappen till farsin..



Sen blev det hem till T´s föräldrar och äta pannkaka och träffa Lina och Lars <3

Så ville T på hockey med sin pappa så innan det så åkte vi till Jysk och handlade lite tomtar och en ljusslinga som ska sitta på framsidan på trappan så att det lyser så fint :)

 

2009-12-14
 11:23:41

Haft besök ...

Ja det har vi redan hunnit med imorse nu :) Syrran och två av hennes barn var här och hälsa på och lekte ! Alltid lika skoj.. Birk springer omkring med barnvagnarna och gräsklipparen (som är Vilmers) och är helnöjd och Izabell är lill-mamman i skaran och håller rätt på lillbrorsan och Alva ;)

Tog lite kort men det tar sån tid och är så bökigt att ladda över ... Men ska ta lite mer kort på min sötingar idag sen är det dags att ladda över och framkalla så att jag kan börja med alla fotoalbum så dom blir klara :)

Annars idag så ska jag ringa till dagis och se vad som är planerna tills Alva ska skolas in ;) hihi inte långt kvar nu och hon längtar så till dagis - tjatar hela dagarna !! haha

2009-12-12
 10:27:45

Julbord = Fjasko !

Hmm ja vi var ju som sagt på julbord igår och det var ingen höjdare !!! Alltså det tog slut och det var inte mycket som hann ut och man fick stå i kööö hur länge som hellst och tröttnade på att vänta.. Varmmaten kom inte in samtidigt och inte efterrätten heller så allt  fick man vänta på och som sagt så var allt slut hela tiden.. Jag och TOmmy var så hungriga i natt så det fick bli en nattmacka ! :S Annars brukar man ju känna sig spyfärdig i nån dag efterråt, men icke här .. Så skulle kunna tro att det blir på det gamla stället nästa år och då är barnen så pass stora så då ska vi inte ha med dom har vi bestämmt :) hehe

Före julbordet var vi bjudna hem till Cissi & Jonas som har hittat till bråten igen efter att ha tillbringat några år på löten... Dom hade fått det riktigt fint :)
Efter julbordet blev det hem till Sture & Jean. Mys med godis-chips-dricka m.m. Vi åkte hem strax efter 22.00 för då var barnen trötta ...

När barnen lagt sig tog jag med mig Camilla och åkte hem till Lina & Robin som hade inflyttningsfest, kul att träffa en massa gamla ansikten ! Och vi satt och tjata om massa skvaller uppe på övervåningen ;) hihi Vi bestämde iallafall att vi skulle ha en tjejkväll snart och det ser jag verkligen fram emot :)
Ikväll ska vi ev, hem till dom igen och hälsa på och se till att dom får en tv inkopplad :D Lina bara måste ju ha en tv om hon ligger bakis en hel lööördag ! Hahah..

Nej nu är det dags att roa mina små prinsessor ! BYE

2009-12-10
 22:08:29

Dagen - Färgbomb - Julbord

Idag har det gått i ett, men det har gått bra..

Har gjort rent Ugnen - Duschat - Lagat mat - Plockat, Plockat, Plockat - Diska 2 ggr - Lekt, Lekt, Lekt - Bärt på Olivia istortsett hela dagen annars sova hon inte, men nu sover hon natten :) Sen har jag klippt lite. Sen följde jag med Ewe och sola idag igen (var iväg med Camilla igår) haha, men skönt med lite färg, man ser faktiskt inte lika sliten ut med lite färg på kroppen ! Nu blir det solning om en vecka igen. Hade tänkt mig att vara lite brun till Jul ;)
Sen efter solningen så åkte vi till Coop - efter det skjutsa Ewe hem mig och jag ut med hunden, så nu har jag Duschat för andra gången och rakat benen och gjort en "Färgbombs-inpackning 513" ...


 
Skönt nu är man istortsett klar för morrondagen då är det JulbordWärdshuset med Tommys jobb och sen är det myspys hemma hos Sture och Jean och så har det krockat med Lina och Robins inflyttningsfest så får se om jag hinner dit ... Jag kommer inte dricka är inte riktigt berädd på det än ! ? haha, men kommer bli skoj att träffa lite folk .. Barnen kommer vara med och vi åker hem när dom börjar tröttna :)

2009-12-10
 13:39:06

Jävla...

Fan satt och skrev en massa nyss och sen bara försvann skiten... Nu ger jag upp det här för en stund och hämtar lite mer ork till att skriva... Mina sötingar här hemma vill att jag ska leka ... Och framförallt Olivia ska bäras hela tiden och gosetrosa ;P

BYe


(Bjuder på denna eftersom det är såhär jag känner mig just nu. Olivia påväg ut :D)

2009-12-09
 11:21:39

Puuh

Idag har det hållt igång hela morronen :) Fick man för att man sa att allt gick så smidigt igår :D

Barnen har inte varit jobbiga det är bara det att jag hade bestämt mig att jag skulle städa en del idag ! Men det går inte frammåt med två små, den ena ska hjälpa till och den andra blev trött och skulle sova hos mamma :D haha, men nu har Olivia somnat och jag har satt Alva framför hennes favvoprogram; Noddy ! Och jag var tvungen att sätta mig ner en stund, så då blev det här framför ;)

En maskin är igång iallafall - rivit ut och bötit sängkläder och nu ska jag damsuga och torka inne i sovrummet, men Olivia sover där inne så tänker inte skrämma skiten ur na och komma in med en dånande damsugare ! Nej så får vänta till senare ... Så har jag hunnit plocka upp första rundan med leksaker som redan har lekts med, men det är egentligen ingen idé att göra det, men det känns bra för stunden ;)

2009-12-08
 22:41:58

Exemplariska

Det har mina barn varit idag - det har varit en lugn och sköön dag :) Olivia har sovit istorsett hela dagen (tog igen sig efter igår) Alva och jag har lek en massa och hon sov en bra middag på en timme och har ätit jätte bra ... Kan inte klaga på nått idag...

Så kom Sanna och Melwin på besök och jag fixa till na lite i frillan som inte hade gjorts på ett år lite mer tillochmed. Men det var jätte skoj att hon kom och visa upp sin lille kille :) Han var såå go !

Sen nu på kvällen så åkte jag och hämta Ewe och sen åkte vill till kronhallen och handlade och det var rätt så skönt utan barn !! ;) Men kände mig lite stressad för har man inte med sig barnen och telen dött på batteri så blir man lite nojjig :S Även fast Tommy är världens bästa pappa så vet jag att man kan tappa tålamodet och på kvällen är det skönt att vara två !

Alva somnade innan jag åkte och handla innan 20, men när jag kommer hem ca 21.10 så har hon vaknat igen och har fortfarande inte somnat ? Vad är felet ? Jo så här brukar hon göra när hon inte har gjort nr 2 i blöjjan på hela dagen och självklart har hon precis gjort det så nu slappnar hon av igen och verkar att somna snart igen ! -skönt- Så att T och jag kan få prata lite !

No No nu är det sängen som gäller .. Hörs imorrn då ;)
2009-12-08
 09:05:30

Sovmorron!

Nu har resterande i Fam. Johansson vaknat ;) Tommy är på jobbet och vi andra tog sovmorron ! Olivia somnade kl 22.00 igår vaknade första gången 04.30 och andra gången nu kl 8.50 ... Och nu somnade hon om igen och det är klart om man var vaken hela dagen igår med 40 minuter sömn sammalagt under hela dagen så är man nog trött..
Alva vaknade oxå kl 8.40 :)

Nu är Alva datanörd eller önskar sig vara det ! Så bäst att stänga ner ... Men återkommer under dagen och upd :)

2009-12-07
 21:30:03

Besök

Idag kom Jenny och behövde hjälp med kaluffsen och det blev fixat och snyggt blev det med ;P Även Sandra kom över och behövdes barras av litte !! Såå snyggt, jag kan fan det här med hår alltså .. Jag har verkligen hittat mitt yrke och det är så skoj !
Så ska jag jobba den 18: - 19:e GLÖM INTE BORT DET ! Boka in er hos mig !! ;P Strå´t 525 00 RING RING RING ...

Nope nu är det mys framför tv:n som står på schemat, och förhoppningsvis så somnar lill Knorris snart !


BYEEE

2009-12-07
 21:16:54

7 veckor stor <3

Även fast min lilla lilla prinsessa här hemma har blivit 7 veckor idag så ska man inte vara vaken en hel dag med 3 10minuters sovstunder ? Hon har inte skrikit utan bara varit go och nyfiken och hungrig varannan timme ! Så nu har hon fått ett bad och vi trodde ju självklart att hon skulle somna efteråt, men nee nu ligger hon här och knorrar och har fått mat och ska sova egentligen ?! haha en vaken och nyfiken tjej som sagt ! Hoppas hon sover heeela natten då ? Imorron kanske hon sover hela dagen istället men det återstår och se  :) LOVE YOU Bäbis <3

Alva
somnade direkt efter vällingen och det kanske inte är så vanligt nu för tiden, men mycket sant chockade hon oss idag ;) Stora tjejen fyller mitt hjärta så att det kan banka <3 LOVE LOVE LOVE
2009-12-07
 09:27:16

Vakna

Olivia och Jag är vakna. Alva sover fortfarande, men det är inte så konstigt ?! Igår somnade hon i normal tid runt kl 20 innan 20 tillochmed, skönt var det, men sen då jo då vaknar hon 21.30 och ville inte sova mer ? Öööö, hallå ? Sen somnade hon om runt kl 23 !!! Hmm så hon får sova ett tag till iallafall, för annars har jag världens tjurigaste här hemma !
Kommer nog bli bättre på kvällarna när hon börjar på Dagis, då är hon nog trötter så hon tvärslocknar och inte vill leka till kl 22 på kvällarna! haha, ändå sover hon inte mycket på dagen ? Hon sover inte efter kl 15, och somnar hon halv tre då får hon bara sova en halv timme för vi har inte lust att ha en fartfylld kväll :) Men somnar hon runt 12-13 så får hon sova så länge som hon vill och vill hon sova till kl 15 så får hon det ...

Men nu kanske jag ska passa på att käka lite frukost, kanske ska ta en bulle och mjölk till frukost ? hihi händer ju inte sådär värst ofta ?! Men jag har börjat känna av att frukosten är lite jobbig att få i sig, har inte varit jätte förtjust i frukost förut, men kom över det och började äta det , men nu är jag lite hmm nja nej jag är inte så värst hungrig på morronen ! Ska kanske tänka på nått "smalare" på morronen typ frukt eller nått, ev göra lite milkshake ? Ska gå in och kika på nått bra recept och tips på några sånna :) Har både stavmixer och mixer så här finns det resurser ;P haha

Jaja annars idag så ska jag ta det lugnt fram till Izabella kommer över och ska leka runt kl 15, ska vara barnvakt en liten stund och det tycker ju Alva alltid är skoj för Izabella är ju lite en favorit ;D

Nepp ingen tid kvar att sitta här , res på röva ;) !!!
2009-12-06
 19:32:36

Bullbak och Besök :)

Ja idag har det varit en lugn dag. Kände av huvudvärken redan imorse och den sitter fortfarande i ! -suck- Det är så illa så att det nästan känns som en lättare migrän !? hmm ..

Iallafall så ringde David och frågade om vi skulle vara hemma så att han och Hanna kunde komma förbi och kika på Olivia och lämna en liten present. Dom kom runt 13.00, och var kvar en stund och klämde och kände lite på minstingen och även lekte med Alva, det var trevligt... 
 
Sen åkte vi ut en sväng och Alva somnade i bilen och även Olivia slockna till en stund. För lill Knorris har kommit på att man ska vara vaken från kl 9.00-16.00 med några micopauser emellan, men sen hel slockna runt kl 16 och sova hela tiden fram till kl 9 dagen efter :D hehe, men hon är ju sååå nyfiken hihi... Självklart äter hon var 3-4 timme och jag får väcka henne, men hon tvär somnar igen sen efter det  ...
 
Men sen när vi kom hem efter en liten inhandling på Coop - så gjorde jag lite snabbt Makaroner-Kycklingburgare och även slängde ihop en Bullsmet för första gången i mitt liv :) Blev så sugen. Eftersom varken jag eller T är särskilt förtjusta i Lussekatter så bakar vi kanelbullar istället... Ja tyckte allt gick så smidigt och in med bullarna i ugnen och sen kom våra "grannar i huset bakom" på besök och ville ju självklart smaka på dom nybakta bullarna. Tyckte Bullarna blev helt oki, men lite för lite smör och för mycket kanel, men annars helt godkända :D haha, vet man det till nästa gång !

Nu ska mina prinsessor sova så det är dags att gå in och pussa gonatt ;) <3

2009-12-06
 09:40:43

~ God Morgon ~

Nu har barnen fått välling/ersättning och bytta blöjjor och ligger och myser i sängen framför Playhouse Disney - Händige Manny ! Tommy är nere i källaren och slår ner en vägg ;) nu ligger vi i så mycket som möjligt ! haha ...

Vi får se vad dagen har att erbjuda ? Hmm har inget planerat, men ev Örebro eller Karlstad med familjen inte skulle sitta fel ? Tänkte köpa mig lite nya kläder till Julbordet som vi ska på på fredag med Tommys jobb :) Som sagt så har jag bara haft väldigt stooora kläder det senaste året, skulle vara kul med nånting nytt ! Alva ska vi med försöka hitta någon fin klänning eller nått, som ska vara till  julbordet - julafton - nyår!? Olivia har vi redan jätte fina nya;)

Det är snart slut på detta år, det är helt otroligt vad fort det går!!! Undra vad som händer på Nyår!?

Nepp nu är det frukost som står på schemat ... Tjaooo
2009-12-06
 00:13:18

Klartt !!

Ja nu har vi städat nere i källaren ! Nu kan man gå ner och tvätta utan att slå ihjäl sig + nu hittar T alla sina grejer och nu vet vi vad som kan slängas osv ;) Vi är ett riktigt Team !! Jag vill ju så gärna hjälpa till, men jag har ju bara varit gravid heeela tiden eller tagit hand om barnet/barnen. Men nu kanske man kan se till att fixa och trixa lite under nån timme varje kväll och hjälpas åt ?! Jag är inte duktig på att spika och hamra och grejja som en snickare, men jag vill jätte gärna lära mig :) Positiv Positiv !
Går man ner nu i våran källare så känns det som om det aldrig kommer att bli klart ! -suck- Men om man bara får på gips på alla väggar och sen får in ett snyggt golv så kommer det bli såååå mycket mer "beboligt". Poängen med källaren är att vi tillslut ska få ett vardagsrum - vårat sovrum - tvättstuga - badrum. Öppe på "vanliga" våningen kommer att bli kök - Flickorna får varsitt rum - toa/dusch - matsal (som vi har vardagsrum i nu). Kommer nog kännas bättre att bo här då för nu känns det lite litet !:S Men men det får tiden utvisa, kommer iallafall bli bra om vi får som vi tänkt oss : )

Nepp nu är det faktiskt dags att lägga sig till ro och sova litte ! Så nu säger jag Natti natti ...
2009-12-05
 21:53:44

Kul Kväll :)

Att det alltid är dom mest oplanerade sakerna som blir som roligast :)

Ikväll så hade ju Robin Sjögren (familjen i huset bakom) sin så kallade bastukväll, och vi tänkte stanna hemma och bara vara som alltid, men så ringde Camilla och tyckte att jag skulle hänga med med Alva så barnen kunde leka lite.. Jag ringer Sandra och säger att jag kommer över med Camilla-Vilmer-Henke, ångrar inte sen sekund att vi gick över för fyyy vad skoj det blev ! Olle dök upp på grabbkvällen och jag frågade vad Fia & Isak gjorde och dom gjorde inget speciellt och jag sa till han att ringa henne och säga att hon med skulle komma över och leka med Isak och så blev fallet :) haha jag bjöd hem dom , men det gjorde inte Sandra ett dugg får hon såg lika glad ut hon :)

Vi var som ett "Öppnaförskola" med alla kidsen springandes omkring oss :) åååå vad jag gillar´t !!! Vänta bara tills Olivia blir en i gänget och ska vara med och springa och jaga ;P Jag bara längtar ! Men lilla Knorris får vänta ett tag till !! Hihi..

Jag har iallafall världens underbaraste pappa till mina barn/sambo/älskling/pojkvän <3 Han är superduper med barnen och det är aldrig några problem utan han älskar att vara med sin familj !! Alltså så som jag har det nu skulle jag aldrig ha trott i min vildaste fantasi ! Jag har det så bra och bättre går det inte att få :) Älskar er på Stolpetorpsvägen 104 ; Tommy - Alva - Olivia - Boss <3 Love Love Love ...



Jäjä nu blev det lite kärleks meningar med, och nu har mina små troll somnat och nu ska jag och T ner i källaren och röjja undan litte och städa upp lite så att man kan starta projektet som är igång därnere ;) var ju nere och satt på en maskin och såg att man kommer fan ingen vart där nere så blev så trött att jag sa att vi tar oss i kragarna och går ner senare ikväll när dom har somnat  ! Tummen upp till mig :)

2009-12-05
 15:13:09

Alla klappar klara ;)

Yes yes nu är dom inhandlade dom sista klapparna och det kommer bli så bra så, riktigt nöjda över vad vi har inhandlat i år och att det har gått så smidigt :)
Jag har faktiskt kvar till min käraste, men jag vet vad som ska köpas och han kan ju inte vara med när jag ska handla för då vet han ju vad jag har köpt ! Men till alla som vi ska köpa runt omkring är helt klara! hihi

Så idag har vi varit runt en massa - först till alla katter vi är kattvakt till - sen ner till stan och jag hoppade in hos Marielle (Strå´t) och titta hur hon mådde efter gårdagen och hon såg ju riktigt fräsch ut för att ha slirat en hel del ;D haha
Snart ska jag ju jobba och jag längtar en hel del faktiskt ;) Tycker att ni kan länka er vidare och även läsa deras blogg som dom har på Strå´t om ni är nyfikna på hur dom jobbar och pysslar med om dagarna:

www.strat.se och klicka vidare där det står BLOGG ;)

2009-12-04
 21:57:18

ERIK kommer VINNA!!

Han är juuu GRYM ;) Han kommer vinna gör han inte det så vette fan alltså ? Spelar kanske ingen roll heller för han kommer att komma ut med en skiva eller flera efter detta för vem vill inte jobba med en så begåvad grabb ?? Helt såld har jag blivit ...

2009-12-04
 15:07:57

Önskelistan:

Jag har inte en så lång önskelista i år så hoppas jag kan få nått av det iallafall ;) 

* Flanellpyjamas



* Hantlar (eftersom jag inte har så mycket tid för gym just nu)



* En 2010 årskalender



* KAMERA



* 2 Böcker Carolina Gynning; Ego Women & Andreas Carlsson självbiograf

  

*
Trosor



Hmm tror det var det faktiskt :D Inte så värst och inte så dyra grejjer - Perfekt !

2009-12-04
 14:46:12

Julklapparna

Snart har vi inhandlat allla julklappar dom sista kvar, men vi vet i stortsett vad vi ska köpa så det är inge stress här inte :) Har nog aldrig varit så enkelt att köpa julklappar som i år, har nog aldrig gått så lätt ? :) Men det är skönt..



Barnen sover och det är sååå skönt och bara kan sitta och trycka här framför datorn - eller ta sig en egen tupplur - eller bara läsa som är så svårt annars ! Lovly <3




Tröttis ;)

2009-12-04
 11:22:01

Morgonen

Den här morronen har gått för bra känns det som :)

Alva somnade kl 21.00 igår och Olivia kl 22.00. Men kl halv 5 tyckte båda ungarna att nu var det dags att vakna ? Öööö? haha jag gick upp och gjorde iorning Välling och Ersättning och sen blev det bytning av båda blöjjorna ! Men som tur va somnade alla om igen och det var skönt :) Kl 9.00 gick vi upp allesammans och det var dags för frukost för mig och Alva och ersättning åt Lill Knorris ;)

Sen har jag hunnit tagit upp en maskin - diskat - ätit frukosten och nu slagit ner röva efter att bötit blöjjor och satt på ungarna kläder. Så nu är det min tur efter att Olivia har somnat in ordentligt, hoppa in i duschen och klä mig och sen börja med lunchen som förövrigt kommer att bli : Potatis - sås - biff wookat med broccolie och andra goa grönsaker :) Mmm redan sugen och tror att min stora tjej med är sugen....

Återkommer om dagen lite senare för nu har jag ingen aning, tror vi ska till Lina och Robin så dom får en tv att fungera under heljen :D

2009-12-03
 23:31:08

Natti Natti

Japp efter att ha suttit på facebook i nån timme och läst lite skvaller och skrivit med lite folk är det äntligen dags att krypa ner under täcket och släcka lampan och bara slappna av för nu knackar Jonh Blund på mina ögonlock :) Sen vet man aldrig när Olivia vaknar heller, men oftast sover hon 6 timmar första insomningen till nattten och sen är det en tankning och sen sover hon yttligare 4-5 timmar så här klagas det inte :)

Nope får hinna skriva ner några tankar och rader om lite allt - i - allo imorron igen :) Kul och Välkomna tillbaka mina läser och hoppas ni hittar nått intressant som får er att stanna  ;) hihi
2009-12-03
 13:15:11

Nehe !!!

Det blev för fan ingen SPIRAL idag !!!! *irriterad så det räcker och blir över* Nej det gick inte för man skulle tydligen inte sätta in nånting förrän man har gått 8 veckor efter förlossningen och det sa hon inget om igår och det var inget hon tänkte på heller sa hon för det hade blivit ändrat i deras "Pv - Pm nånting" att man inte fick sätta in preventivmedel förrän 8 veckor efter - och det berodde på att Livmodern fortfarande är så pass skör så om man skulle sätta in spiralen så var det stor chans till hon kunde förstöra Livmoderväggen och sticka igenom den ?! Det lät inget vidare så vi fick ta en ny tid så tillbaka igen Torsdagen den 17 dec kl 14.00 :S Hm då får man gå och vara nervig över det i två veckor !
Men då sa jag att jag har ju nog inte mens om 2 veckor igen hoppas jag ju inte ? Då sa hon att det gick och sätta in spiralen iallafall, meen det kan göra lite ondare eftersom livmodertappen är mindre då -hmm- skit samma jag tänker inte vänta och jag blir säkert gravid igen om jag bara drar ut på skiten ! Fick ju iochförsej Världens sötaste Olivia tack vare latheten att dra ut på det förra gången, men nu är det mina två prinsessor som ska ha min uppmärksamhet och jag mår såå bra just nu så vill inte bli depp av en graviditet igen ! Nej nej..

Så nu ska mina flickor sova middag - Alva gör kullebyttor i soffan och Olivia sover i babysittern :) Så snart slocknar nog Alva med ser ut som det hon tittat även på Noddy ! Hennes favvoprogram ;)

2009-12-03
 09:19:09

7 januari 2010

Alva ska börja på dagis den 7 januari efter all julledighet :) Glömde ju skriva och Linda undrade när min lilla prinsessa skulle börja för att hennes lilla stjärna går där och dom är nöjda så det hoppas jag att vi med blir :) Jag nästan längtar och ser vi tillbaka då hon egentligen skulle få plats (nånstans) i september så var jag inte alls lika taggad kan jag medela, men nu känns det så rätt :) hehe hon kommer få det så skoj !

Spiralen ska in idag :S Men har fått lite pepp från både Elin och Linda nu så det ska allt gå bra .. Om en timme ska jag vara där ! Min söta granne Camilla följer med och asisterar som min nanny en stund medans jag är där inne och det är sååå tacksamt ! Du är guld värd ;) Sen kom jag på imorse att hur fan ska jag komma till vårdcentralen ? Tommy har ju bilen till jobbet ? -suck- Tanken var att Camilla skulle komma över bara och sitta barnvakt här, men så var hon så snäll och följer med istället och vi kan ta hennes bil ;) Tänk om man inte skulle ha så tacksamma och söta vänner ! Jag har varit så nojjig över det här så glömde helt bort resten runtomkring :D haha

Nej nu är det slut skrivet här för stunde nför nu ska jag hinna med allt annat som ska hinnas innan vi ger oss av :) Önska mig lycka till -haha-

2009-12-02
 20:44:58

Hm Preventivmedel m.m

Här sitter vi i sovrummet och tittar på Alva som slår volter i sin säng och Olivia som redan sussar sött :) Jag och Tommy tittar på "Arga Snickaren" på kanal 5 . Det är ett riktigt bra program och man får mycket tips ! När man ser på människorna som dom hjälper har verkligen ett stort problem och i nästan alla fall så är det karlarna som vet mest & bäst och har startat alla projekt och tror att dom klarar allt själva ?! hmm undra om det är ett karlsyndrom ? hihi, men här ligger vi i lä jämnförelse med dom på tv:n !!



Fy fan för preventivmedel alltså ! Man blir ruinerad, men samtidigt ska man väl vara nöjd att det finns eller ? haha Hämtade ut min spiral förut och där blev man 1 000 kr fattigare så imorron ska den sättas in. Är lite orolig faktiskt, har aldrig haft en sån förut, men sen behöver du inte tänka så mycket på att ta en tablett hit och dit varje dag samma tid, det är helt enkelt smidigt och den sitter inne i 5 år ;)
Haha lite info om det och kanske lite för privat att skriva ut här, men va fan !!

Såg nu att jag tror att det är en del läser som har kommit tillbaka och är nyfikna på min blogg ! Roligt .. Men skriv gärna lite kommentarer oxå det skulle vara lite skoj ! Vill ju veta vilka som följer våran vardag ;P
2009-12-02
 15:10:49

Strå´t 525 00

Jaha och nu så ska jag börja jobba lite när det behövs :) Och nu kommer jag tillbaka till Strå´t. December kommer jag att jobba Fredag den 18 kl. 14.00-18.00 och Lördag den 19 kl. 10.00-15.00, så kom in och boka tid så att du hinner bli snygg till JUL :)

2009-12-02
 14:45:05

Dagis Dagis Dagis ;)

ALVA ska börja på dagis :) -Jippi- Hon blev så glad när jag berättade att hon skulle få börja på dagis och det känns såå bra den här gången.
Hon skulle ju egentligen bli inskolad i början på september, men fick inte plats på dom dagisplatserna som vi sökte så hon sa att vi kunde vänta tills nästa ansökningsperiod och jag litade på henne och titta nu fick hon ju plats på vårat första val : VITSIPPANS FÖRSKOLA 1 :)
Vitsippan ligger längst ner på våran gata så det tar väl 5 minuter att gå dit och det känns så himla bra verkligen. Nu ska hon få leka med barnen och hon kommer älska det <3 Hon ä ju äldra än första ansökan och då känndes det inge bra, men tanken var ju att hon skulle bli inskolad och klar innan Olivia kom, men men nu blev det bara bättre och det är för hennes skull hon ska få gå leka :)


Är såå glad idag och det vill jag dela med mig till alla !!

2009-12-02
 14:26:33

Forts .

Ja som sagt så har vi det väldigt mysigt om dagarna flickorna och jag :)

Amningen har gått åt pipan den här gången med och har slutat helt nu efter 6 veckor hel amning och idag kom mensen tillbaka ! :S Exakt lika gammal va Alva när den kom tillbaka .. Men men ersättningen funkar jätte bra även på Olivia så vi kör på det istället ..

Och att ha 2 barn med bara 1,5 år emellan hade jag aldrig tänkt mig när vi planerade barn. Nej nej jag skulle ha minst 3-4 år emellan, men nu har det blivit som det blivit och ångrar ingenting nu, har gått mycket bättre än man tänkt sig.. Mår mycket bättre nu när hon har kommit till världen med, mådde lite mindre bra under själva graviditeten ( i huvvet, var bara ledsen mest och det var tydligen vanligt). Men LYCKLIGARE kan ingen vara just nu om dom mäter sig med mig ;P hihi

Imorron ska jag sätta in en hormonspiral för här ska det inte bli några fler barn på många år ;) Så bäst att ta det säkra före det osäkra :D

Lite kortfattat om hur vi har det här hemma och vi mår sååå bra allihopa <3


2009-12-01
 17:10:48

Första tiden som 2 barns-mamma!

Den har inte varit direkt tuff - jag har så snälla flickor :) hehe

Olivia vägdes och mättes idag på BVC och hon vägde 4185g och var 54 cm lång. Så hon börjar allt bli en stoor tjej :) Det enda hon gör om dagarna är äter-sover-sen byts det ju blöjjor som bara den självklart ! Och även nattetid så sover hon fortfarande 4-6 timmar i sträck innan det är dags att tankas fullt igen och sen fortsätta sova ;P Så här har vi blivit lite bortskämda ! Klagar verkligen inte utan bara njuter av min små prinsessor !

Alva är världens bästa storasyster iallafall! Hon hjälper till att byta kläder-blöja och stoppar in nappen om Olivia har tappat den och vi gosa och kramas i massor jämnt :)

Så jag trivs som fisken i vattnet med att ha två fina flickor och en karl och hund att myspysa med hela dagarna :) Lite tråkigt kan det allt bli om dagarna när det är tråkigt väder och alla grannar jobbar eller har barnen på dagmammorna/dagis. Alva ska med börja dagis förhoppningsvis nu här i januari ?! Väntar på svar vart hon har fått plats men förhoppningsvis skulle vi få svar innan veckans slut !? hmm

Nu är det matdags för Familjen Johansson så får fortsätta min lilla upd lite senare ;P
2009-12-01
 15:11:11

I´m BacK ! ;)

Haha jag vi får väl se hur länge det håller i sig, men som ni ser så har jag gjort om Bloggen litte för lite förnyelse och även kanske få tillbaka suget ;) ?! Vem vet kanske blir en super succé ?!

Det finns ju så många som är nyfikna hur det går att vara 2 barns mamma till så små knottingar !? Kommer att skriva ner lite vad som har hänt och hur vi mår.

Men först ska min största dotter få lite uppmärksamhet sen återkommer jag med ett inlägg om hur det har gått första tiden hemma hos Familjen Johansson !
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!